Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Oosterhout, hoofdvestiging Steenbergen

Identificeren van een defecte afwateringsleiding en uw beslissingen

Redactie oosterhoutverstopping.nl, 10 maart 2024

Een goed werkend riool is onmisbaar in elk huis. Maar soms kunnen er problemen ontstaan waardoor het beschadigd raakt. Hoe herkent u dit? En wat moet u hier aan doen?Dit blog beschrijft verschillende signalen van een kapotte riolering en biedt oplossingen om snel actie te ondernemen bij eventuele problemen.

Hoe u een defecte riolering kunt detecteren

Diverse problemen kunnen aangeven dat er een defect is in het riool. Soms komen er lichte problemen voor zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen jaarlijks optreden, hoeft u nog niet direct aan een kapotte riolering te denken. Als de problemen aanhouden, is het verstandig om het riool te laten nakijken.

Bij verstoppingen is er ook kans op een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw huis. Dit geeft ook aan dat er mogelijk sprake is van een kapotte riolering. Gemiddeld wordt ongeveer 20% van alle verstoppingsgevallen veroorzaakt door een defect riool. Als u over een kelder beschikt, kan bij een kapotte riolering water of schimmel voorkomen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In zulke gevallen is het belangrijk om een inspectie of reparatie uit te laten voeren.

Wat brengt een kapot riool met zich mee?

Een riool kan door diverse redenen defect raken. Zowel interne als externe factoren spelen hierbij een rol. Slijtage als gevolg van ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan tot problemen leiden. Maar ook schade door slechte weersomstandigheden is een mogelijke factor. Als er spanning op het riool komt, bestaat het risico dat het begint te barsten.

Het afvoersysteem kan losraken van de muur of binnenin scheuren vanwege druk op de leidingen. Roestvorming en wortelgroei zijn mogelijke oorzaken van een defect riool. Het is aan te raden om in dergelijke gevallen een rioolinspectie uit te laten voeren voordat de reparaties van start gaan.

Waarom moet u uw riool laten checken?

Experts hebben moderne opsporingsmiddelen om een defect riool te kunnen identificeren. Wanneer een rioolinspectie wordt uitgevoerd, wordt het duidelijk waar het probleem zich bevindt en welke stappen er moeten worden genomen. U kunt kiezen uit twee methoden voor een inspectie, namelijk met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een geavanceerde camera, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te bekijken en problemen te identificeren. Het rookdetectie-apparaat verspreidt rook in de riolering en controleert dan waar die rook op bepaalde plekken verdwijnt. Waar de rook verdwijnt, kan dit wijzen op een lek in het riool op die specifieke locaties.

U kunt een controle of herstel van uw riool laten uitvoeren

Heeft u het vermoeden dat uw riool beschadigd is? Of heeft u vaak overlast door problemen in uw riool?Wij zijn beschikbaar om u te helpen! Neem contact op met Oomen Totaalbouw via 0167 729 413 en maak een afspraak. Wij assisteren u daar graag met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 413 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!