Rioollucht voorkomen

Indien er een onaangename geur van het riool in uw huis hangt, zou dit kunnen wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Als eerste stap kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Indien u de sifons schoonmaakt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Mocht de geur blijven hangen, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te raden om onmiddellijk een gekwalificeerd rioolbedrijf te bellen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste deskundigheid, een schat aan ervaring en geavanceerde technologieën om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U kunt rekenen op de experts, zij nemen het probleem van u over en zorgen ervoor dat het opgelost wordt zonder dat u zelf in actie hoeft te komen.

Redenen waarom uw rioolleidingen stinken

Er kunnen verschillende redenen zijn voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur doorgaans onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Rioollucht in huis kan veroorzaakt worden door verschillende factoren:Als er werkzaamheden worden uitgevoerd, kan de riolering in uw woning beschadigd of verzakt raken. Dit kan leiden tot scheuren in de riolering, waardoor rioollucht uw huis kan binnendringen.

Verstopte leidingen als mogelijke oorzaken

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed afgevoerd wordt uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan eveneens voorkomen dat het riool zelf, in plaats van een leiding, verstopt raakt. Als dit het geval is, vraag dan aan je buren of zij ook last hebben van een geblokkeerd riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te krijgen.

Is er misschien sprake van een lek in uw leidingsysteem?

In het geval van een lek in uw afvoer, kan vervuild water en de daarmee samenhangende onaangename geur uw huis binnendringen. Dit kan resulteren in overlast door geur en uiteindelijk waterschade. Daarom is het belangrijk om een ​​erkend rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer van uw woning goed kan ontluchten

Je afvoer moet kunnen ontluchten. De meest gangbare methode hiervoor is een afvoerpijp op het dak van uw woning. Als deze pijp niet goed aangesloten of verstopt zit dan kan de rioollucht in je woning terechtkomen.

Voorkom stank in huis door de afvoer niet te lang te laten rusten

Om te voorkomen dat de rioollucht uw huis binnenkomt via de wc-afvoer, is het noodzakelijk om een waterslot te hebben. Het waterslot wordt ook wel stankslot of sifon genoemd. Het is mogelijk dat een afvoer droog komt te staan als deze gedurende lange tijd niet wordt gebruikt, waardoor de rioollucht ongehinderd uw huis kan binnendringen. Spoel daarom regelmatig water door afvoeren heen, zo voorkom je dit.

Voorkom dat er een onaangename geur in uw rioolleidingen hangt

Diverse factoren kunnen leiden tot een onaangename geur in uw huis. Vaak zijn etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil de boosdoeners bij verstoppingen. Door regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken, kunt u voorkomen dat deze verstopt raken.

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 413

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Bent u geconfronteerd met een lekkend rioolprobleem
> Het voorkomen van een verstopte gootsteen
> Identificeren van een defecte afwateringsleiding en uw beslissingen
> Heeft u last van rioolvliegjes